Söker du en artikel?  

Sök
Stäng denna sökruta.

Läs våra e-magazine

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

20 snabba.

Ny VD för Cloetta Sverige

Cloetta AB har utsett Ulrika Palm till VD för koncernens största marknad, Cloetta Sverige. Ulrika Palm kommer att ingå i koncernledningen och tillträder sin nya roll senast under hösten 2024.

Fortsätt att läsa »

Utsedd till hedersdoktor vid LTU

Luleå tekniska universitet har utsett Karin Bodin, Polarbrödsgruppens koncern-vd, till teknologie hedersdoktor. Utmärkelsen kommer som ett erkännande av hennes skickliga och inspirerande ledarskap samt hennes engagemang i att utveckla hållbar livsmedelsproduktion.

Fortsätt att läsa »

Intresset för mat med lågt klimatavtryck ökar

En ny undersökning från MAX Burgers visar att intresset för mat med lågt klimatavtryck ökar bland svenskarna. Trots detta är det få som faktiskt äter mat med lågt klimatavtryck. För att utmana svenskarnas matvanor och visa på möjligheterna genomförde MAX ett Burgarexperiment.

Fortsätt att läsa »

Klimatmål validerade av SBT initiative

Lantmännen Cerealia har fått sina ambitiösa klimatmål validerade av Science Based Targets initiative (SBTi). Företaget arbetar aktivt för att minska utsläppen från både den egna verksamheten och inköpta varor och tjänster i linje med Parisavtalets mål att begränsa den globala uppvärmningen.

Fortsätt att läsa »

Öppnar tredje restaurangen i Växjö

MAX Burgers tillväxtresa fortsätter och restaurang nummer 154 i Sverige slår upp portarna i Växjö, vilket blir MAX tredje restaurang i staden. Den nya restaurangen öppnar i lokalerna där Burger King valt att lägga ner sin verksamhet.

Fortsätt att läsa »

Danmarks hälsominister hotar det vita snuset

Fredagen den 21 juni, när svenskarna firar midsommar med sin traditionsenliga sillunch, träffas EU
hälsoministrar för att diskutera ett sista-minuten förslag från Danmarks hälsominister. Förslaget hotar att förbjuda nikotinportioner, en produkt som är djupt rotad i det svenska kulturarvet.

Fortsätt att läsa »

Skånemejerier introducerar sin första ellastbil

Som ett led i att bli Sveriges mest hållbara mejeri har Skånemejerier introducerat sin första ellastbil i en pilotstudie. Detta initiativ syftar till att utforska hur eldrivna fordon kan bidra till företagets diversifiering av fossilfria drivmedel och möta framtidens krav på tysta och utsläppsfria transporter.

Fortsätt att läsa »

Fazer öppnar två nya butiksbagerier 

Fazer fortsätter sin expansion med två nya butiksbagerier: ICA Supermarket Format i Upplands Väsby och ICA Kvantum i Farsta. Dessa nya tillskott innebär en möjlighet för kunder att njuta av nygräddat och smakrikt bröd varje dag, bakat från grunden av kvalificerade bagare.

Fortsätt att läsa »

När hälsosamt matsvinn mättar magar

Alla ska ha råd att äta hälsosamt! 2023 inledde Greenfood ett samarbete med Skåne Stadsmission och donerade över 100 ton frukt och grönsaker till deras sociala butiker. Projektet är en dubbel vinst för koncernen, som har ambitiösa mål för att minska matsvinnet de kommande åren.

Fortsätt att läsa »

Bäst i klassen på hållbarhet

Leksands Knäckebröds dedikerade arbete för att minska sitt klimatavtryck har visat sig vara framgångsrikt. Företaget har lyckats minska sitt klimatavtryck med hela 35 procent per kilo knäckebröd de senaste fyra åren. Samtidigt har deras CO2e-märkning på förpackningarna lett till att de placerat sig på plats 36 i Sustainable Brand Index.

Fortsätt att läsa »

Stor bensinmack i konkurs 

OKQ8-macken i Hagfors, Värmland, som omsatte 39 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret, har gått i konkurs. Detta markerar en dramatisk förändring i landets drivmedelsindustri, där ökade kostnader och förändrade köpmönster har bidragit till beslutet.

Fortsätt att läsa »

Ny Snabbgross Club-butik i Uddevalla

Axfoods restauranggrossist Snabbgross fortsätter sin expansiva resa och introducerar sitt medlemsbaserade butikskoncept Snabbgross Club till Uddevalla. Den nya butiken, som planeras att öppna under andra halvåret 2025, kommer att välkomna både konsumenter och företagskunder, och skapar initialt upp till 15 nya arbetstillfällen.

Fortsätt att läsa »

Picknick innebär risk för matsvinn

En ny undersökning från Too Good To Go visar att 4 av 10 svenskar sällan eller aldrig tänker på matsvinn vid sina picknickar. Trots att sommaren är en tid för njutning och avkoppling, visar det sig att många picknickar resulterar i onödigt matsvinn. Too Good To Go uppmanar nu till ökad medvetenhet och erbjuder tips för att minska matsvinnet.

Fortsätt att läsa »

Följ oss

Copyright ©2024
designpartner: www.simboads.com

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Responsible publisher: Dunia Jamil

https://www.high-endrolex.com/14