Stora betalningsproblem på Coop

Coop upplever tekniska problem med kortbetalningar som påverkar kunder under måndagsmorgonen. Enligt pressmeddelande från Coop pågår felsökning och personalen arbetar intensivt för att lösa problemet.Trots de pågående störningarna är Coops butiker fortsatt öppna och kan hantera andra betalsätt såsom kontanter och Swish.

ICA-partner går i konkurs

ICA-koncernens partner Aerit, som var en del av ett uppmärksammat drönarprojekt för att leverera livsmedel till landsbygden, har gått i konkurs efter att ha misslyckats med att säkra nödvändig finansiering.Som en del av konkursförfarandet kommer bolagets tillgångar, inklusive all drönarteknik, att erbjudas till försäljning.

Rasar mot uppgift om larm

Uppgifterna om att IT-tjänstebolaget Tietoevry varnats om bristande säkerhet inför hackerattacken i januari väcker starka reaktioner från Rusta, ett av de företag som drabbades. Rusta’s vd, Göran Westerberg, uttrycker sin frustration i en kommentar till Dagens Industri efter rapporteringen från SvD Näringsliv i helgen.

E-handlaren lägger ned i Norden

Efter 12 år av verksamhet tvingas e-handelsföretaget Glossybox, som säljer skönhetsboxar på prenumeration, att lägga ned i Norden. Beskedet kom via ett inlägg på företagets sociala medier.En analys av företagets ekonomiska resultat visar att Glossybox har balanserat runt lönsamhetsgränsen med en låg soliditet.

VARJE VARDAG

Nyhetsbrev

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.