Alibaba rapporterar sämre resultat än väntat 

Kinesiska internetjätten Alibaba har redovisat ett justerat ebitda-resultat på 51,2 miljarder yuan för det första kvartalet av sitt brutna räkenskapsår, motsvarande cirka 75 miljarder kronor. Även om detta överträffade analytikernas förväntningar på 47,5 miljarder yuan, enligt en sammanställning från Bloomberg, är resultatet ändå sämre än motsvarande period året innan.

Skånemejerier hjälper mot matfattigdom

Under det senaste året har Skåne Stadsmission märkt en allt större ökning av människor som drabbas av matfattigdom, vilket har lett till ett ökat behov av stöd och insatser för att motverka detta växande problem. En av de största bidragsgivarna till Skåne Stadsmissions arbete är Skånemejerier, som sedan 2020 har donerat över 260 ton mat för att hjälpa utsatta människor i regionen.

Regeringens fiskepolitik under lupp

Norrbottens kommuner riktar skarp kritik mot landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) och kräver hans omedelbara avgång på grund av vad de anser vara en misslyckad fiskepolitik. Det är en ovanligt kraftfull markering från kommuner i norra Sverige som ser regeringens hantering av strömmingsfisket som ett hot mot både lokala näringar och miljön i regionen.

VARJE VARDAG

Nyhetsbrev

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.