Reflektion, familjetid och nya möjligheter

Efter nästan två decennier som börs-VD, varav sju år som VD för Axfood, kliver Klas Balkow nu in i en ny fas i livet. Med fokus på reflektion och mer tid för familj och vänner, är han redo att utforska nya möjligheter bortom den intensiva företagsvärlden. I denna intervju delar Klas med sig av sina tankar om vad som väntar, och varför han ser fram emot en lugnare tillvaro med samma nyfikenhet och engagemang som han visat genom hela sin karriär.

En balansakt mellan hållbarhet och affärer

Sedan 2022 har Emma Rung stått vid rodret för KRAV, Sveriges mest kända hållbarhetsmärkning. Med en passion för hållbarhetsfrågor och en bakgrund inom både politik och ideella organisationer, är hennes mål tydligt: att ruska om marknaden och öka efterfrågan på KRAV-märkta produkter. I en exklusiv intervju delar hon med sig av sina tankar kring ledarskap, hållbarhet och de utmaningar som ligger framför henne.

Lottning avgör vem som får köpa

Japan står inför sin värsta risbrist på nästan 30 år, enligt en rapport från Financial Times. Efter en extremt varm sommar och ett oväntat stort inflöde av turister gapar butikshyllorna tomma och priserna har stigit dramatiskt. Många butiker har infört ransonering och tillåter endast en rispåse per kund, medan vissa nätbutiker går så långt som att hålla lotterier där endast vinnarna får köpa ris.

VARJE VARDAG

Nyhetsbrev

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.