Marie Nygren lämnar Coop Sverige

Marie Nygren, vd för Coop Sverige AB, meddelade idag att hon avgår från sin position efter drygt fem år inom Kooperativa Förbundet (KF) och Coop. Under sin tid som vd har Nygren lett organisationen genom omfattande förändringar och strategiska satsningar som har stärkt konsumentkooperationens position på den svenska dagligvarumarknaden.

Axfood tar full kontroll över City Gross

Konkurrensverket har nu officiellt godkänt Axfoods förvärv av stormarknadskedjan City Gross. Förvärvet är en betydande satsning på att stärka konkurrenskraften inom stormarknadssegmentet och utmana marknadsledande aktörer i Sverige. Genom att förvärva de återstående 90,1 procent av aktierna i City Gross från Bergendahl Food Holding.

Arla expanderar i Nordafrika

Arla har meddelat att de lagt ett bud på 183 miljoner dollar (cirka 2 miljarder kronor) för att köpa en majoritetsandel i den egyptiska mejerijätten Arabian Food Industries Company (Domty). Domty, som är börsnoterat, är en ledande aktör på den egyptiska marknaden med cirka 4 000 anställda och en omfattande produktportfölj inom mejeri och matvaror.

VARJE VARDAG

Nyhetsbrev

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.