Labbodlad fisk. Dessutom 3D-printad. Dessutom snart på ett matbord nära dig. Foodtech-företaget Bluenalu i San Diego räknar med att ha produkterna på marknaden inom två år.
Foodtech-företaget Bluenalu rapporterar att man lyckats 3D-printa labbodlad fisk. I december demonstrerade man en rad olika rätter som tillagats av denna fisk.
Inom två år räknar man med att ha produkterna på marknaden, åtminstone den nordamerikanska.
När Bluenalu nu planerar allt från fisktacos till poké bowls på labbodlad fisk säger man sig göra det för att fylla ett behov på marknaden.
Arbetet lyfter också etiska och miljömässiga frågor, menar man.
Det som ska göra företaget unikt, jämfört med andra företag som arbetar med den här typen av labbaserade lösningar, är att Bluenalus fisk ska kunna tillagas på flera sätt utan att gå sönder.
Huruvida det stämmer ska vi alltså få se under 2022 (senast) då deras produkter ska lanseras enligt planen.