Kronfågel foodservice byter packningsstrategi för att minska sin klimatpåverkan. Resultatet blir här att man använder 60 ton mindre kartong.
Kronfågel vill minska sin klimatpåverkan i hela värdekedjan, skriver man i en pressrelease om hur man förändrar sin packningsstrategi.
– I samarbete med våra grossister väljer Kronfågel foodservice att packa produkter i SRS-backar som används om och om igen istället för kartong. Det gör att vi sparar 60 ton kartong per år och minskar våra utsläpp med 78 procent, skriver företaget.
Det nya sättet att packa kommer att användas för Kronfågel foodservice kylda sortiment med start nu i februari.
– Det är helt i linje med våra mål och känns fantastiskt att vi nu kan göra det efterlängtade skiftet, säger Charlotte Rosta, produkt- och varumärkeschef hos Foodservice.
Tidigare packades Kronfågels kyckling i kartonger som hamnade på hög hos kunderna. Efter samarbete med våra grossister har vi nu bytt till SRS-backar, ett retursystem som skapar effektivitet, minskar koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid.
– Som livsmedelsproducent har vi stora möjligheter att göra skillnad. Att vi nu byter packningsstrategi ligger i linje med vårt hållbarhetsarbete och innebär att materialåtgången av kartong minskar kraftigt samtidigt som vi minskar våra utsläpp, vilket är väldigt positivt, säger Janneke Vackerberg, hållbarhetschef hos Kronfågel.