Fontana food väljer Norrmejerier

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Fontana food går in i ett samarbete med Norrmejerier. Tanken är att utveckla produkten grilloumi producerad på norrländsk mjölkråvara. Båda parterna ser stor potential i samarbetet.

Familjeföretaget Fontana food inleder ett samarbete med Norrmejerier.
Det handlar om att tillsammans skapa ett samarbete kring Fontanas grillost, grilloumi, producerad av norrländsk mjölkråvara.

– Vi ser verkligen fram emot detta samarbete, som vi tycker förenar det bästa av två världar inom både matkultur och mathantverk. Norrmejerier, med sitt kunnande om osttillverkning, och Fontanas erfarenhet kring halloumi och grillost, säger Loizos Papadopoulos, vd för Fontana food.

För Fontana innebär samarbetet med Norrmejerier en storsatsning från hösten 2020 på egna varumärket grilloumi.
Grillostarna får nu sällskap av en helsvensk variant på norrländsk mjölkråvara vilken Norrmejerier tillverkar.

Stora möjligheter

– Vi ser stora möjligheter i att kunna tillgodose konsumenternas önskan om en helsvensk matlagningsost samtidigt som vi stärker den norrländska mjölkproduktionen säger Norrmejeriers vd Anders Fredriksson.

– Vi är verkligen glada över detta samarbete, poängterar han.

Frixos Papadopoulos grundade Fontana food tillsammans med sin fru Maro 1978 efter att ha anlänt från Cypern några år tidigare.
Idag är sonen Loizos Papadopoulou vd och dottern Corina vice vd.

Det som började i liten skala med juicer och fruktdrycker från Cypern är idag ett etablerat varumärke i svensk dagligvaruhandel.
Fontana introducerade cypriotisk halloumi i Sverige under 1980-talet och utvecklade grilloumi med lansering 2010.

Annons

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil