Sjätte upplagan av Korvfestivalen är i faggorna. Fredag-söndag 6-8 mars är det dags för festivalen som i år har LRF:s vd, Anna-Karin Hatt, som invigare på Münchenbryggeriet.
”Den självklara mötesplatsen för alla korvälskare”.
Så lanserar Korvfestivalen, nu inne på sitt sjätte år, de tre dagarna på Münchenbryggeriet som startar fredag.
Då blir det invigningen 16.30 av Anna-Karin Hatta, tidigare statsråd för Centerpartiet och numera vd för LRF, tillsammans med Korvakademiens preses Christina Möller.
Redan i förväg konstaterar man att en tydlig trend bland utställarna är att alltfler fokuserar på innehåll och kvalitet i sina produkter, såväl i konsistens som smak.
Inte bara korv utan även något att skölja ned korvarna med blir det på festivalen dit man bjudit in fem bryggerier ur föreningen Stockholms brewers united. Dessutom finns en bar fylld av öl från andra sidan Atlanten.
Flera priser delas också ut vid festivalen där Bruno Fortkord med Brunos korvbar i Stockholm får Korvakademiens hederspris ”för utomordentliga insatser för svensk korvkultur”.
Årets korvprofil blir Andreas Ögren från Gudruns i Stockholm och Årets korvkiosk är Leons gatukök i Norrköping och Claes Åkervall.