När nätverket Livsmedel i fokus presenterar sina finalister för Livsmedelspriset är Bärta en av dem för sin produktutveckling.
I veckan gick nätverket Livsmedel i fokus ut med årets finalister till Livsmedelspriset, ett pris som delats ut varje år sedan 1964.
Innovativa Bärta är en av dessa finalister vilket grundaren Pia Qvarnström är mycket glad över.
– Det känns väldigt roligt att vara finalist. Det ligger ju ett gediget arbete bakom Bärta och de produkter vi idag har i dagligvaruhandel, konstaterar Pia Qvarnström.
– Själv lägger jag mycket av min tid på just produktutveckling och vill inte kompromissa med detaljer. Sådant tar tid och därför är det extra kul när Bärta lyfts och uppskattas, säger Pia Qvarnström, som inte bara är grundare utan även produktutvecklare.
Livsmedel i fokus skriver att priset delas ut till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.” Nomineringen lyder:
”För sin utveckling och produktion av moderna och välsmakande, veganska produkter. Bärta använder svenska, ekologiska, gula ärter som huvudråvara i sina produkter. Ärtorna groddas och fermenteras för bästa smak och näringstillgänglighet”