De tre finalisterna till Årets guldstjärna i Arla guldko 2021 är nu presenterade. Vem som blir slutliga vinnaren presenteras vid finalen 8 november.
Föreningen Frisk mat, kostchefen Åsa Kluck tillsammans med kommundietisten Mathilda Sand i Dalarna samt Anna Philipsson, dietkock i Växjö kommun, är de tre finalisterna som nominerats till specialpriset Årets guldstjärna i tävlingen Arla guldko 2021.
Alla bidrar på olika sätt till att utveckla det offentliga köket. Vem som tilldelas priset avgörs vid finalen den 8 november 2021, skriver Arla i en pressrelease.
– I Sverige serveras cirka tre miljoner offentliga måltider varje dag inom vård, skola och omsorg. Vi vet att många kämpar för att förbättra våra offentliga måltider och vi vill med priset Årets guldstjärna lyfta deras fantastiska engagemang och arbete, kommenterar Maja Nordström, projektledare för Arla guldko, årets finalister.
Frisk mat – startade som uppropet #sjukmat mot undermålig sjukhusmat. Uppropet skapade ett enormt engagemang som resulterade i startskottet för den ideella föreningen Frisk mat.
Åsa Kluck, kostchef i Älvdalens kommun, och Mathilda Strand, kommundietist i Falu kommun – har sedan 2019 arbetat i ett projekt med fokus på samverkan kring specialkost för elever och förskolebarn.
Anna Philipsson, dietkock på Älgvägens centralkök i Växjö kommun – brinner för att personer med tugg- och sväljsvårigheter ska få en timbalkost som ser ut och smakar som vanlig mat.