Nu lanserar Arla ett uppdaterat Kefir-sortiment. Det handlar om nytt recept och två nya smaker och nyheterna finns i butik från och med vecka 39.
Under pandemin har intresset för livsmedel som kan bidra till förbättrat immunsystem ökat och probiotisk mat, fermentering och maghälsa har sällan varit så aktuellt, hävdar Arla.
Påpassligt nog utökar Arla nu sitt sortiment inom maghälsa och lanserar ett helt nytt Kefir-sortiment med både 1000 g-förpackningar och on the go-drycker (300 ml).
Produkterna är laktosfria och utöver den naturella varianten kommer två nya smaker – Blåbär och Vanilj & ingefära.
De nya Kefir-produkterna finns i butik från vecka 39, meddelar mejerijätten.
– Kefir härstammar från Kaukasusbergen och har ätits i hundratals år. Att äta fermenterad mat med olika typer av levande bakteriekulturer är ett enkelt sätt att variera sin diet och bidra till god maghälsa, säger Caroline Arentoft hos Arla Sverige.
– Vi är glada att nu kunna presentera Kefir i två helt nya fräscha smaker, och nu även som on the go-produkt vilket efterfrågas mer och mer bland konsumenter.