Klassiska smaker men mer hälsosamma och grönare? Jo, så ser det ut när Orkla trendspanar och riktar blicken mot julbordet 2021.
Julen 2020 blev inte riktigt vad den normalt brukade vara, med en global pandemi som en våt filt över firandet.
Nu är den ”riktiga” julen tillbaka och då har Orkla food solutions sneglat på hur trenderna ser ut inför julen 2021.
Klassiska smaker och traditionella kryddor gäller för oss men vi vill gärna se de vanliga rätterna tillagade på mer hälsosamma sätt och gärna mindre fett.
Fler vegetariska inslag är också ett tydligt inslag på önskelistan och i år handlar det en del om rotfrukter och kålsorter medan lutfisk, sylta och troligen pastejer är mer på väg ut, siar Orkla.
Sillen håller också, konstaterar företaget, och likaså snapsen till den.
Men den stora nyheten i år är att den alkoholfria trenden breder ut sig även här i form av ”sober snaps” till nyss nämnda sill.
Läs mer om trenderna inför julbordet 2021 i nästa printmagasin, Butikstrender 10/2021