Restaurang Foderbordet, på Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda, har vunnit Kravs pris för Årets hållbara offentliga restaurang 2021.
Restaurang Foderbordet har alltså utsetts till vinnare av Kravs pris Årets hållbara offentliga restaurang 2021. Vinnaren korades på White Guide Junior-galan 3 november i Helsingborg.
Juryns vinnarmotivering löd: ”För att ni vägrar kompromissa och serverar exceptionellt vällagad, närproducerad, ekologisk mat, där djur, natur och matgäster kopplas samman i ett perfekt kretslopp.”
– Det är en ära att få detta pris, och ett kvitto på vårt arbete. Vi satsar på ”härodlat”. Det mesta av köttet, potatisen och rotfrukterna som vi serverar kommer från skolans ekologiska jordbruk, och de produkter som vi köper in är till 60 procent ekologiska, säger Cecilia Granath Karlsson som är arbetsledande kock i arbetslaget på restaurangen.
– Vi gör löpande matsvinns-mätningar där lärare och elever är delaktiga, och vi har inget tillagnings-svinn sedan vi har börjat kökskompostera alla matrester som blir till jord igen, tillägger hon.
– Vi på Krav är glada och stolta över att stötta priset Årets hållbara offentliga restaurang. Naturbruksskolan Sötåsen är en mycket värdig vinnare med sitt långsiktiga och konsekventa arbete för god och hållbar skolmat i nära samklang med naturen, säger Staffan Carlberg, marknads- och regelutvecklare hos Krav.