Sydgrönt öppnar ett nytt kyllager i Landskrona med ambitionen att förlänga den svenska säsongen för råvaror. Sydgrönt säljer mot dagligvaruhandeln.
Sydgrönt har öppnat ett nytt kyllager i Landskrona. Genom att satsa på kyllager, som förlänger den svenska säsongen, vill företaget öka förutsättningarna för en hållbar produktion av svenska råvaror och samtidigt öka Sveriges självförsörjningsgrad, meddelar företaget.
Moderna kyllager ökar tillgången på svensk mat en längre tid av året och dessutom skapar man minskad miljöbelastning via kortare transporter, är resonemanget.
– Tack vare det nya lagret i Landskrona kan Sydgrönt möta efterfrågan och möjliggöra en förlängning av säsongen för svenska frukter och grönsaker, säger företagets vd Anna Törnebrant till livsmedelsnyheter.se.
Läget i Landskrona är optimalt, enligt Ruslan Babiyenko, lager- och driftschef hos Sydgrönt.
– Kyllagret har en perfekt placering eftersom vi har många odlare i närområdet och närheten till E6:an gör att vi kan optimera våra transporter ut till våra kunder, sammanfattar Babiyenko.