Veg of Lund har inlett försäljning av sin växtbaserade dryck Dug direkt till livsmedelsproducenter i Storbritannien, meddelar företaget i en pressrelease.
Denna kategori består av leverantörer av färdigmat, dryckestillverkare och utvecklare av nya maträtter vilka kompletterar Veg of Lunds befintliga kundkategorier.Lanseringen av Veg of Lunds växtbaserade dryck Dug i Storbritannien har främst skett genom livsmedelsbutiker och kaféer.
På kort tid har Dug vunnit konsumenters uppskattning och flera medier har gett drycken höga betyg i tester av utbudet av växtbaserade produkter, förmedlar Veg of Lund.
– Storkök och större tillverkare av olika maträtter är en kundkategori vi ser som viktig för vår tillväxt i våra strategiska marknader. Avgörande för matföretag som vill använda Dug i olika livsmedel är att vår produkt är allergifri och har en neutral smak som inte påverkar konsistens eller recept, påpekar Emma Källqvist som är tf vd för Veg of Lund.
– Dessutom tillför potatisen nyttiga kolhydrater som exempelvis stärkelse. Vi samarbetar med Food Team International, ett väletablerat bolag i denna sektor, och har redan levererat vår första leverans av 10 liters bag in box-förpackningar, tillägger Källqvist.