Lamm
———-
4 st skivor, lammrostbiff
Salt & svartpeppar
Ca 3 msk olja
Ca 50 gr smör
Krydda lammet och stek i het panna runt om köttet i några minuter och laga sedan färdigt i ugnen på 130g. Köttet ska ha en innetemperatur på 64 grader.
Garnityr
————
4 st tomater – fint tärnade
1 st chili
1 msk italienska svarta urkärnade oliver
Citronzest och juice från 1 st citron
1 dl olivolja
2 kvistar rosmarin
2 kvistar salvia
Ca 2 dl lamm eller kalvfond
Salt & svartpeppar
Skär ner allt och slunga ihop samt blanda med fond, smaka av.
Gremolata
————-
1 st kruka persilja
Citronjuice från 1 citron
1 st vitlöksklyfta
3 msk olivolja
Blanda ihop allt till en gremolata som du sedan toppar lammet med vid servering.
Tagliatelle
————
150 gr tagliatelle pasta
25 gr smör
Ca 60 gr riven parmesanost
Koka pastan och slunga med smör, strö över parmesanosten vid servering.