Även om det fortfarande är kyligt på många håll och kalla nätter kan vi alltså leverera i vart fall ett tecken på att vi går mot ljusare och varmare tider.
De första svenska jordgubbarna har skördats i skånska Sjöbo, vilket man förklarar med att många soltimmar under mars månad bidrog till en så tidig premiär.
Premiärbären är mer konkret odlade i växthus hos Sydgrönts odlare Eriksgården och sorten är Malling Cetenery, plantorna planterade i slutet av januari.
Den första leveransen uppgick till 24 tråg med 250 gram jordgubbar i varje och såldes för 30 kronor asken till Ica Sverige.
Leveransen gick till Ica Supermarket på Fäladstorget i Lund och till Ica Kvantum Toppen i Höllviken.
– Det finns ett stort intresse för svenska bär och det är extra roligt med en tidig premiär, säger Rickard Norbeck, inköpschef på Ica frukt & grönt, i ett pressmeddelande där man också meddelar att intäkterna från den aktuella försäljningen går till välgörande ändamål.