Havredals breddar sortimentet och lanserar växtbaserad färs och burgare, framtagna och producerade i Sverige av växtprotein och grödor från Sverige och norra Europa, skriver företaget i en pressrelease.
Inledningsvis kommer produkterna att säljas till hotell- och restaurangkunder, men senare under 2022 även direkt till konsument.
Phil’s är första restaurangkedjan som väljer Havredals. Kedjan kommer att byta ut sin veganska burgare till Havredals på samtliga restauranger från mitten av maj.
Havredals har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde.
Nu tar bolaget ett stort steg framåt och går in i en ny kategori med lanseringen av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs.
– Vi vill göra det lättare att ställa om till en mer växtbaserad kost. För att fler ska prova vegetariska alternativ räcker det inte med att det är nyttigt. Det måste vara gott, väldigt gott” säger Per-Johan Thörn, grundare Havredals.
Produktionen görs i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor.
Ingredienserna kommer idag från både Sverige och andra länder i norra Europa, men planen är att öka andelen råvaror från Sverige och Norden över tid.