Som en del i omställningen mot en 100 procent hållbar äggproduktion med fokus på god djurhållning, fasar Dava Foods nu ut de sista burhönsen, meddelar företaget.
Från och med juli erbjuder man enbart Krav-ägg och ägg från frigående höns under varumärket Lantägg.
– I linje med vår hållbarhetsstrategi fasar vi nu ut de sista burhönsen vilket inte minst syftar till att sända en viktig signal till branschen att följa vårt initiativ och arbeta mer medvetet framåt, säger Kjell Dalin, marknads- och försäljningschef hos Dava foods.
– Det är ingen lätt fråga och vi värnar förstås om alla våra producenter. Därför har processen att fasa ut burhöns varit både lång och eftertänksam. Samtidigt är det en djuretisk fråga och vi vet i dag att frigående höns mår bäst. Så i slutänden var beslutet inte svårt, berättar Dalin.
– Nu blickar vi framåt och genomför flera åtgärder för att nå 100 procent hållbar äggproduktion. Vårt klimatcertifierade ägg är ett bra exempel, men vi har många pågående projekt inom vår hållbarhetsstrategi, avslutar marknadschefen.