Nu landar Pinsa, den senaste trenden inom italienskt bröd, äntligen på de svenska butikshyllorna!
Pinsa kan beskrivas som ett mellanting mellan pizza och foccacia, och är det senaste inom pizzakategorin. Zeta Pinsa är tillverkad i Italien, i matregionen framför andra, Emilia Romagna. Bakad av proteinrikt durumvete, surdeg och självklart ingår Extra Vergine olivolja i degen. Degen får jäsa i 18 timmar för att sen handknådas och stenugnsbakas. Smaken är fyllig och brödet har en härligt krispig kant.
Zeta Pinsa är förgräddad, klar att toppas med exempelvis klassiker som tomatsås, mozzarella och riven Parmigiano Reggiano och köras in i ugnen i 5-8 minuter på 230 graders värme. Därefter kan man lägga till några skivor salami eller Prosciutto di Parma, några basilikablad och ringla över en god olivolja.
Pinsa är perfekt till både vardagsmiddag och mingel.
Zeta Pinsa 230 g, finns i butik från vecka 11 (ICA, Coop, Hemköp och Mathem).
Rek. butikspris ca 34,90-39,90 kronor.