Granarolo är den största italienska mejerigruppen. Företaget ägs av 700 italienska mjölkbönder och är det självklara valet för många italienare. All Gorgonzola från Granarolo är tillverkad i Italien med italiensk mjölk enligt italiensk osttradition.
Gorgonzola är en klassisk italiensk blåmögelost av komjölk. Den krämiga och ibland intensiva osten sätter verkligen smak på tillvaron. Kort lagring ger en mild och len ost, längre lagring ger mer pikanta aromer och en fastare konsistens.
– Gorgonzola är fantastiska att äta som den är, men mellan dig och mig så passar den till allt. Till pasta, på pizza och i risotto. Osten är oumbärlig i det italienska köket och en av världens äldsta blåmögelostar, säger Luca Tonin, vd Granarolo Nordic.
De tre nyheterna:
Granarolo Gorgonzola Dolce är originalet – mjuk, krämig och välbalanserad, lagrad i minst 50 dagar. Pris: 54,90 kr/200 g.
Granarolo Gorgonzola Piccante är smakrik och intensiv, lagrad minst 80 dagarUnderbar på ostbrickan. Pris: 56,90 kr/200 g.
Granarolo Gorgonzola & Mascarpone. En svårslagen blandning av två älskade italienska ostar, sammetslent och krämigt. Cirkapris: 47,90 kr/200 g