Syftet med denna förändring är att skapa en mer enhetlig struktur och dra nytta av all tillgänglig kompetens för att ytterligare förbättra företagets erbjudanden och service inom industri, detaljhandel, restaurang och storkök.
”Harmoniseringen är av strategisk betydelse. Våra respektive verksamheter kompletterar varandra och genom att förena våra krafter inom koncernen kan vi effektivisera och fokusera på att skapa ett hållbart och förbättrat kundvärde framåt”, säger Hans Holmstedt, VD och koncernchef för Sveriges Stärkelseproducenter Förening.
Culinar Sverige AB är ett livsmedelsföretag som erbjuder ett brett sortiment av ingredienser till livsmedelsindustrin på den europeiska marknaden. Kockens AB specialiserar sig på torkade kryddor, smaksättningar, potatismjöl och glutenfria bakprodukter och levererar till detaljhandeln och foodservice-sektorn i Norden.
Båda företagen ingår i koncernen Sveriges Stärkelseproducenter Förening, en ekonomisk förening med cirka 400 lantbrukare som medlemmar/ägare. Koncernen har ungefär 500 anställda.
Fusionen kommer att genomföras den 1 september 2024.