Santa Maria vinner Superior Taste Awards igen

Foto Pressbild
Paulig, företaget bakom det välkända varumärket Santa Maria, fortsätter att imponera på smakexperter världen över. Vid den senaste Superior Taste Awards har Santa Maria Svartpeppar och Kanel tilldelats prestigefyllda utmärkelser, vilket understryker deras engagemang för högkvalitativa kryddor.

Santa Maria har ett starkt fokus på att leverera kryddor med exceptionell smak, doft, färg och utseende. Detta engagemang återspeglas i den omfattande processen för att säkerställa varje kryddas kvalitet. Från inköp av kryddor från hela världen till den noggranna bearbetningen i Mölndalsfabriken, där 80 personer arbetar för att tvätta, sortera, mala och blanda kryddorna, är kvalitet ett ledord. Paulig har även ett eget labb som testar kryddorna på flera olika sätt, från flödesegenskaper till smaktester och mikrobiologiska analyser.

Branka Veljovic, Sourcing Manager på Paulig, betonar vikten av kvalitet:
– Kvalitet betyder allt för kryddor! Hur kryddan odlas och bearbetas påverkar både smaken och kvaliteten – och i slutändan hur mycket krydda du behöver använda.

Superior Taste Award

Superior Taste Award är en internationell utmärkelse där 200 professionella smakexperter bedömer produkter baserat på smak, doft, utseende och konsistens. Juryn består av experter från över 20 länder, inklusive kockar och sommelierer från toppinstitutioner som Le Guide Michelin och Gault & Millau.

Santa Maria Svartpeppar Grovmalen tilldelades den högsta utmärkelsen – tre stjärnor – med följande omdöme:
– En mycket imponerande produkt med en aptitretande arom och nyanser av trä och citrus i gommen. Sammantaget är detta en utmärkt produkt med en elegant och autentisk smak.

Santa Maria Kanel Malen fick två stjärnor med omdömet:
– Sammantaget är detta en mycket bra produkt med ett homogent visuellt utseende och en klassisk kanelsmak. En imponerande produkt som lämpar sig för en mängd olika rätter.

Tidigare utmärkelser
Santa Maria har tidigare belönats med Superior Taste Awards för flera produkter:

  • Santa Maria Tellicherry Pepper, 3 stjärnor
  • Santa Maria Kardemumma, 3 stjärnor
  • Santa Maria Creamy White Pepper, 3 stjärnor
  • Santa Maria Saffran, 2 stjärnor

Eric Wollberg, Marketing Activation Manager på Paulig, understryker kryddornas betydelse i matlagning:

– Kryddor av hög kvalitet står för cirka 50% av smakupplevelsen av en rätt, men bara för cirka 1% av kostnaden för den. De är maträttens bärare och den komponent i rätten som kan göra skillnad mellan något tråkigt och smaklöst och en fantastisk succé.

Santa Maria fortsätter att sätta standarden för kryddor med sin noggranna metodik och dedikation till kvalitet, och deras senaste utmärkelser bekräftar deras ställning som ledande inom krydd- och örtbranschen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil