Ny tillförordnad vd för Kooperativa Förbundet

Anders Dahlquist - Sjöberg Tf vd KF | Foto Pressbild
Från och med den 18 september 2024 har Anders Dahlquist-Sjöberg tillträtt rollen som tillförordnad vd för Kooperativa Förbundet (KF). Dahlquist-Sjöberg, som tidigare varit vice vd och chefsjurist för KF, tar över ledarskapet vid en avgörande tidpunkt för organisationen.

Dahlquist-Sjöberg uttrycker sin entusiasm över det nya uppdraget och ser fram emot att leda KF genom en betydande förändringsperiod. ”Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att axla rollen som tf vd för KF. Vi går nu in i en spännande och viktig period där en ny strategi för hela Coop i Sverige ska tas fram. KFs roll är att vara de 26 konsumentföreningarnas förbund i den utvecklingsresa som startar genom arbetet med att ta fram en ny strategi,” säger Dahlquist-Sjöberg.

Med en gedigen bakgrund inom förändringsarbete och governance, kombinerar Dahlquist-Sjöberg sin erfarenhet som tidigare chefsjurist inom KF/Coop med en akademisk bakgrund som lektor vid KTH och en doktorsexamen i civilrätt/fastighetsrätt. Han har även erfarenhet från White & Case advokatbyrå och RBS Nordisk Renting, och är för närvarande ordförande i Svensk Kooperation.

Dahlquist-Sjöbergs nya roll som tillförordnad vd innebär en central position i arbetet med att utveckla KF:s framtida strategi och stärka organisationens roll som förbund för konsumentföreningarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil