Dubbleras med fler butiker i år

Foto Pressbild
Efter den positiva responsen på förra årets Smaka på Från Sverige, utökas butikseventet i år kraftigt. Eventet, som tidigare hölls i Stockholm, breddas nu till åtta nya butiker i Stockholm, Uppsala, Norrtälje och Västerås. Totalt kommer tolv livsmedelsföretag att delta, erbjuda smakprov och specialerbjudanden på sina Från Sverige-märkta produkter.

Under Smaka på Från Sverige kommer tolv ledande livsmedelsföretag att presentera sina Från Sverige-märkta produkter, erbjuda smakprov och ge särskilda erbjudanden. Eventet är en möjlighet för konsumenter att utforska ett brett spektrum av svenska råvaror och livsmedel, som omfattar allt från kött och mjölk till specialprodukter med ursprung i Sverige.

Tina Stugemo, vd på Svenskmärkning AB, uttrycker sin entusiasm:
”Vi är oerhört glada över att kunna expandera Smaka på Från Sverige till fler orter i år. Det är fantastiskt att se hur eventet växer och får ett så positivt mottagande. Genom att bredda evenemanget vill vi ge ännu fler möjlighet att upptäcka det rika utbudet av svenska produkter och inspirera till ett medvetet val av lokalt producerade varor.”

Bland de deltagande företagen finns välkända namn som Ello, Fazer Bageri, Gäsene Mejeri och Scan Sverige. Varje företag kommer att erbjuda smakprov på sina Från Sverige-märkta produkter, vilket ger besökarna möjlighet att prova på och köpa direkt från butiken. Specialerbjudanden och rabatter kommer också att finnas tillgängliga under eventet.

Ett särskilt inslag i årets event är den svenska kocken Malin Lönneberg, som kommer att bjuda på smakprov av sin populära jordärtskockssoppa. Malin, som är en del av Svenska Kocklandslaget, har skapat en smakrik och vegetarisk soppa med svenska råvaror. Under eventet kommer Malin att demonstrera hur soppan tillagas och dela sitt recept med besökarna, vilket ger dem möjlighet att återskapa den hemma.

Smaka på Från Sverige är inte bara ett tillfälle att prova nya produkter, utan också ett sätt att stödja svensk livsmedelsproduktion. Märkningen Från Sverige garanterar att produkterna är producerade, förädlade och förpackade i Sverige, vilket bidrar till att stärka den svenska livsmedelssektorn och stödja hållbar produktion.

Eventdatum och Plats:

  • 18–19 september: Stora Coop Västberga
  • 20–21 september: ICA Kvantum Kungens Kurva
  • 25–26 september: ICA Kvantum Gränby Uppsala
  • 27–28 september: ICA Kvantum Flygfyren Norrtälje
  • 2–3 oktober: Stora Coop Västerås
  • 4–5 oktober: Maxi Erikslund Västerås
  • 9–10 oktober: Sabis Fältöversten Hemköp
  • 11–12 oktober: City Gross Bromma

Genom att besöka dessa butiksevent får konsumenter inte bara möjlighet att smaka på högkvalitativa svenska produkter utan också att stödja en hållbar och lokal livsmedelsproduktion.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil