Årets Smak 2024 – Kalles Sill

Foto Pressbild
Abba har återigen överraskat med en ny smakupplevelse i sin populära Årets smak-serie. För 2024 bjuder Abba på en innovativ kombination av tradition och nyhet: Kalles Sill, en krämig sill smaksatt med Kalles Kaviar.

Sedan starten 2012 har Årets smak presenterat en rad ovanliga smaker som Gin & Granskott, Earl Grey och förra årets Asian Fusion. I år fortsätter Abba denna trend med en smak som kombinerar två av Sveriges mest älskade varumärken – Kalles Kaviar och Abba Sill. Kalles Sill erbjuder en mild rökighet och välbalanserad sälta, kompletterad av en krämig sås med små romkorn. Detta unika samarbete markerar även Kalles Kaviars 70-årsjubileum, vilket gör lanseringen extra betydelsefull.

– Årets smak 2024 är en hyllning till två klassiska svenska smaker som möts i en ny och spännande kombination. Vi är stolta över att kunna erbjuda något som förenar tradition med innovation, säger Susanna Karlsson, Senior Brand Manager på Orkla Foods.

Kalles Sill kommer i en begränsad upplaga och burkens design är en kombination av båda varumärkenas ikoniska stilar, vilket gör den både lätt att känna igen och svår att missa på butikshyllorna. Sillen produceras i Kungshamn, en ort med en lång tradition av sillhantverk där Abba har sin bas sedan 1838. Här tillverkas årligen 7,9 miljoner sillburkar, medan Kalles Kaviar produceras vägg i vägg och har varit ett svenskt favoritmärke sedan 1954.

Susanna Karlsson avslutar:
– Med Årets smak vill vi inte bara bevara silltraditionerna utan också förnya dem genom att erbjuda oväntade smakkombinationer. Vi hoppas att denna nyskapande sill kommer att väcka nyfikenhet och uppskattning bland både gamla och nya konsumenter.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil