Ny tobakspolitik gynnar snusindustrin

Foto Mostphotos
Regeringens nya beslut att ändra målet för tobakspolitiken har gett snusindustrin, särskilt bolag som Haypp, en positiv skjuts på marknaden. Tidigare handlade regeringens tobaksmål om att minska tobaksanvändningen generellt, men det nya fokuset ligger nu på att reducera tobakens skadeverkningar, vilket skapar nya möjligheter för snusföretagen.

Denna förändring ger fördelar för bolag som Haypp, som redan positionerat sina produkter som mindre skadliga alternativ till traditionell tobak. Haypp ser detta som ett erkännande för deras arbete med att erbjuda mindre hälsovådliga produkter, vilket de uttrycker i en kommentar till Dagens industri:

”Det är ett stort erkännande för oss och det jobb vi gör.”

Ökning på Stockholmsbörsen
Efter att regeringen offentliggjorde den reviderade budgeten och sina ändrade tobaksmål, såg Haypps aktie en kraftig uppgång på Stockholmsbörsen, med en ökning på över sex procent. Detta tolkas som marknadens förtroende för Haypps förmåga att utnyttja den nya politiken till sin fördel.

Den nya politiken innebär också att Haypp ser ljusare på framtida möjligheter att expandera, både inom Sverige och internationellt. Med en ökande efterfrågan på mindre skadliga tobaksprodukter globalt, hoppas bolaget kunna erövra nya marknader och fortsätta växa sin verksamhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil