Spendrups och Stordalen slår sig samman

Jakob A. Stordalen, styrelselordförande Pinnacle Brands AS, Petter A. Stordalen, ägare Strawberry Equities, Henrik Åström VD Spendrups, Fredrik Spendrup, styrelseledamot Spendrup Holding, Stein-Erik Helverschou-Treverket, VD Pinnacle Brands AS. | Foto Pressbild
Spendrups Bryggeri och Stordalenägda Belmonte har bildat ett nytt samägt bolag, Pinnacle Brands AS, för att sälja och marknadsföra Spendrups drycker i Norge. Med ett starkt fokus på öl och cider, siktar bolaget på att bli en ledande aktör på den norska marknaden.

Spendrups Bryggeri tar ett stort steg in på den norska marknaden genom ett samarbete med Stordalenägda dryckesgruppen Belmonte. Tillsammans har de bildat det nya bolaget Pinnacle Brands AS, som ska sälja och marknadsföra Spendrups populära varumärken i Norge. Bolaget kommer initialt att fokusera på att erbjuda öl och cider till den norska dagligvaruhandeln och restaurangmarknaden.

Norrlands Guld, Mariestads, Pistonhead och Melleruds är några av Spendrups starka varumärken som redan har etablerat sig i Sverige och till viss del i Norge. Nu vill Spendrups och Pinnacle Brands bygga vidare på den framgången och skapa en bredare närvaro på den norska marknaden.

– Det här är en milstolpe för oss. Med Pinnacle Brands och vårt samarbete med Stordalen hoppas vi kunna etablera Norge som vår första heltäckande bortamarknad, säger Henrik Åström, VD på Spendrups Bryggeri.

Petter A. Stordalen, ägare av Strawberry Equities, ser stora möjligheter med samarbetet och är övertygad om att bolaget kommer att kunna utmana de dominerande aktörerna på den norska dryckesmarknaden.

– Vi har ambitionen att på sikt bli en av de ledande aktörerna. Vårt starka erbjudande och kvalitetsprodukter ger oss en bra grund att stå på, säger Stordalen.

Det långsiktiga samarbetet mellan två familjeägda företag med delade värderingar inom hållbarhet och affärsmannaskap ses som en perfekt matchning, och båda parter ser fram emot att driva den gemensamma expansionen på den norska marknaden.

4o

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil