Blir ny vd för Föreningen Coop Östra

Hon blir ny vd för Coop butiker & stormarknader
Meta Persdotter | Foto: Alexander Lindström
Meta Persdotter, nuvarande vd för Coop Butiker & Stormarknader, tillträder tidigare än planerat som vd för Föreningen Coop Östra. Styrelsen har beslutat att tidigarelägga hennes tillträde till den 1 oktober, i stället för den 1 januari 2025, för att underlätta sammanslagningen med dotterbolaget Coop Butiker & Stormarknader.

Föreningen Coop Östra, tidigare känd som Konsumentföreningen Stockholm, har meddelat att skiftet av vd sker tidigare än planerat. Meta Persdotter, som i nuläget är vd för Coop Butiker & Stormarknader, kommer att ta över rollen som vd för Föreningen Coop Östra den 1 oktober 2024, tre månader tidigare än vad som först var planerat. Detta beslut kommer efter att föreningens nuvarande vd, Lars Ericsson, nyligen tillträtt en ny roll som tillförordnad ordförande för Kooperativa Förbundet.

Den pågående processen att slå samman Föreningen Coop Östra med dotterbolaget Coop Butiker & Stormarknader fortskrider enligt plan. Enligt styrelsens ordförande Kerstin Wallentin är Persdotters tidigarelagda tillträde ett strategiskt drag för att effektivisera och underlätta sammanslagningen. Genom att ha samma ledare för båda organisationerna fram till årsskiftet kommer den kulturella och operativa integrationen att ske smidigare.

– Vi är glada att Meta Persdotter tar över vd-rollen tidigare. Hennes erfarenhet och fokus på organisationsutveckling samt investeringar har bidragit till positiva förändringar inom Coop Butiker & Stormarknader, och vi ser fram emot att fortsätta det arbetet i Föreningen Coop Östra, säger Kerstin Wallentin, styrelseordförande för Föreningen Coop Östra.

Meta Persdotter, som kommer att kombinera vd-rollerna fram till den 31 december 2024, ser fram emot att fortsätta utvecklingen av Coop. Hon understryker vikten av att skapa en effektiv organisation som kan möta de utmaningar och möjligheter som väntar under sammanslagningen.

– Jag ser fram emot att fortsätta det arbetet tillsammans med medarbetarna på Coop Butiker & Stormarknader och Föreningen Coop Östra. Tillsammans bygger vi vidare på Sveriges bästa matkedja, säger Meta Persdotter.

Lars Ericsson tackas av för sina insatser som vd och önskas lycka till i sitt nya uppdrag som tillförordnad ordförande för Kooperativa Förbundet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil