Satelliter hjälper Paulig att minska klimatpåverkan

Foto Pressbild
Paulig har inlett ett banbrytande samarbete för att utforska mer hållbara metoder inom livsmedelsproduktion. Med hjälp av den svenska startupen Improvin' och jordbrukare runt om i Europa testar de nya tekniker för att minska klimatpåverkan från odling. Genom att använda avancerad data, inklusive satellitbilder, vill företaget optimera sina processer och minska utsläppen kopplade till veteodling – en viktig ingrediens i deras tortillachips och wraps.

Paulig har som mål att minska klimatpåverkan genom att analysera hur vete odlas och samarbetar med jordbrukare för att samla in hållbarhetsdata på gårdsnivå. Improvin’s AI-baserade teknik spelar en central roll i projektet genom att övervaka faktorer som koldioxidutsläpp och biologisk mångfald. Tekniken samlar in information från flera källor, bland annat via satellitbilder, vilket ger en mer exakt bild av odlingarnas klimatpåverkan.

– Att förstå vår påverkan på miljön är avgörande. Genom att använda fältnära data kan vi få en tydlig bild av var vi kan göra förbättringar, säger Salla Sulasuo, hållbarhetsdirektör på Paulig.

Salla Sulasuo, hållbarhetsdirektör på Paulig | Foto Pressbild

Improvin’s system övervakar vetets hela livscykel – från sådd till skörd och vidare till bearbetning – och bidrar med värdefull information om både grödornas utveckling och jordens hälsa. Genom att analysera skördar och växtföljder kan Paulig och jordbrukarna fatta informerade beslut för att minska klimatavtrycket.

– Data om skördens storlek, gödsling och jordens kvalitet är avgörande för att beräkna koldioxidutsläpp och påverkan på biologisk mångfald, säger Niklas Wallsargård, VD för Improvin’.

Niklas Wallsargård, VD för Improvin’ | Foto Pressbild

Paulig har satt ambitiösa mål för hållbarhet och strävar efter att halvera sina utsläpp inom värdekedjan (Scope 3) till 2030. Deras satsning på digitala lösningar och nära samarbeten med jordbrukare är viktiga steg i deras långsiktiga hållbarhetsstrategi.

Med hjälp av satellitteknik och digitala verktyg fortsätter Paulig att driva på förändring inom livsmedelsindustrin, samtidigt som de erbjuder konsumenterna smakrika produkter med lägre klimatpåverkan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil