Odd Molly i konkurs efter år av motgångar

Foto Pressbild Odd Molly
Modeikonen Odd Molly Sverige AB har begärts i konkurs efter att under flera år kämpat mot minskande försäljning och förlorad marknadsandel. Företaget, som en gång var en global modegigant, har nu nått vägs ände.

Odd Molly Sverige AB, som grundades i början av 2000-talet av Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan och Christer Andersson, har begärts i konkurs. Företaget, som tidigare omsatte 269 miljoner kronor och hade försäljning i över 30 länder, kunde inte längre hålla sig flytande på den konkurrensutsatta marknaden. Beslutet om konkurs lämnades in till Bolagsverket under onsdagen, och modeföretagets långa kamp för överlevnad har nu officiellt nått sitt slut.

Odd Molly gjorde sig känd för sin bohemiska och unika designstil som lockade modeintresserade världen över. Under sin storhetstid var varumärket synonymt med lyx och stil, och dess plagg såldes på exklusiva varuhus och butiker i flera länder. Men med tiden föll efterfrågan, och trots flera strategiska omstruktureringar och satsningar på onlineförsäljning kunde företaget inte vända sina ekonomiska motgångar.

En av de största profilerna bakom Odd Molly, Per Holknekt, lämnade företaget för över tio år sedan efter att ha sålt sina aktier för över 100 miljoner kronor. Efter hans avhopp fortsatte bolaget att kämpa med att hålla sig relevant på en modearena som snabbt förändrades. Odd Mollys karakteristiska design tappade sin dragningskraft, och företaget misslyckades med att anpassa sig till nya trender och kundernas efterfrågan.

Trots att tv-profilen Marie Olsson-Nylander försökte blåsa nytt liv i varumärket genom en stilmässig omställning, kunde dessa ansträngningar inte stoppa bolagets nedgång. År 2023 tvingades företaget in i rekonstruktion, men försök att sälja kläder via webbplatsen och genom andra kanaler var förgäves.

När Odd Molly avnoterades från börsen och slutligen såldes för endast en miljon kronor, stod det klart att de sista försöken att rädda varumärket misslyckats. Det är fortfarande oklart hur många anställda som fanns kvar vid tidpunkten för konkursen.

Odd Mollys konkurs markerar slutet på en era för ett varumärke som en gång var en symbol för svensk modeframgång. Beslutet om konkurs innebär att Odd Mollys kapitel inom modevärlden nu verkar vara avslutat för gott.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil