100k måltider räddade genom Too Good To Go

Olof Fransson, Försäljningsdirektör | Foto Pressbild
Sedan januari 2024 har City Gross och maträddar-appen Too Good To Go tillsammans räddat över 100 000 måltider från att bli matsvinn. Detta initiativ är en central del av City Gross hållbarhetsarbete och har resulterat i en minskning av CO2-utsläpp med cirka 269 ton, motsvarande 47 flygresor runt jorden.

City Gross firar en betydande prestation i sitt hållbarhetsarbete genom att rädda över 100 000 måltider från att bli matsvinn. Detta har uppnåtts genom ett framgångsrikt samarbete med Too Good To Go, en app som gör det möjligt för användare och företag att ta tillvara på överskottsmat till reducerade priser. Olof Fransson, försäljningsdirektör på City Gross, uttrycker sin stolthet över samarbetet och den snabba responsen från kunderna. ”Det här visar verkligen den positiva kraften i att engagera både våra butiker och våra kunder för att minska matsvinnet. Det är en win-win för både plånbok och miljö,” säger han.

Genom att erbjuda överraskningskassar, bröd- och fika-påsar samt tårtpåsar har City Gross kunder lyckats rädda över 100 ton mat från att bli avfall på drygt åtta månader. Detta bidrar inte bara till att minska matsvinnet utan också till att nå FNglobala hållbarhetsmål om att halvera matsvinnet till 2030.

Christofer Björkman, butikschef i Jönköping och koordinator för samarbetet med Too Good To Go, kommenterar: ”Det känns fantastiskt att våra butiker och kunder har lyckats rädda så många måltider. Varje räddad måltid gör skillnad.” Han framhåller att samarbetet med Too Good To Go är en viktig del av City Gross arbete för en mer hållbar framtid.

Too Good To Go är världens största maträddar-app och gör det enkelt för företag och konsumenter att ta tillvara på mat som riskerar att slängas i slutet av dagen. Användare kan enkelt boka sina kassar via appen och hämta dem i butiken samma dag, vilket ger en spännande överraskning varje gång.

Förutom samarbetet med Too Good To Go arbetar City Gross även med andra initiativ för att minska matsvinn, såsom svinnlådor med kantstötta eller trötta grönsaker. Sedan 2020 har dessa insatser bidragit till att rädda 968 ton frukt och grönt. Med en stark satsning på hållbarhet fortsätter City Gross att inspirera både kunder och andra aktörer inom livsmedelsbranschen att ta ansvar för matsvinnet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil