Lanserar växtbaserat substitut till tonfisk

Foto Pexels
Coop fortsätter att expandera sitt växtbaserade sortiment och introducerar två nya tonfisksubstitut. De nya produkterna, som lanseras under vecka 40, erbjuder smakvarianterna Citron & Peppar samt Sriracha, och syftar till att erbjuda ett mer hållbart alternativ till traditionell tonfisk.

Coop tar ännu ett steg mot en hållbarare framtid genom att lansera två växtbaserade alternativ till tonfisk. De nya produkterna är en del av Coops sortiment av färdigmat och fiskkonserver och kommer i smakerna Citron & Peppar samt Sriracha. Genom att introducera dessa innovativa substitut vill Coop bidra till minskad påverkan på havsmiljön samtidigt som man tillhandahåller smakrika och näringsrika alternativ för sina kunder.

– ”Vi är stolta över att kunna erbjuda ett växtbaserat alternativ till tonfisk. Dessa produkter har en utmärkt textur och smak, och vi hoppas att fler kunder väljer att byta ut traditionell tonfisk mot sojaprotein. En av våra kunder i Finland, där produkten redan finns, sa att den skulle ’sälja som smör’, och vi är säkra på att den blir lika populär här i Sverige,” säger Minna Björklund, sortimentschef för egna varumärken (EVM) på Coop Sverige.

Minna Björklund | Foto Pressbild

Nyheten går i linje med Coops ambitiösa hållbarhetsmål som presenterades tidigare i år. En del av företagets strategi är att minska klimatpåverkan genom att förändra produktutbudet och främja substituerbara produkter med lägre koldioxidutsläpp. Enligt Mattis Bergqvist, hållbarhetschef på Coop Sverige, är målet att minska det genomsnittliga koldioxidutsläppet med 44% fram till 2033.

– ”Att erbjuda fler växtbaserade produkter är ett viktigt steg mot våra klimatmål. Vi vill hjälpa våra medlemmar att göra hållbara val och öka medvetenheten om hur man kan minska sin klimatpåverkan genom maten,” säger Mattis Bergqvist.

Coop har en lång tradition av att arbeta med egna varumärken, och företaget var en pionjär inom detta område redan på 1920-talet. Genom sitt breda sortiment av prisvärda och hållbara produkter har Coop etablerat sig som en ledande aktör inom dagligvaruhandeln. Många av Coops produkter har också belönats med utmärkelser som ”Bäst i test” av välkända medier, vilket ytterligare stärker företagets rykte för att leverera hög kvalitet till överkomliga priser.

Coops nya tonfisksubstitut är inte bara ett steg mot en mer hållbar framtid utan också ett bevis på företagets engagemang för att erbjuda sina kunder smakfulla och innovativa lösningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil