Fördjupar samarbetet kring fresh-cut-produkter

Foto Pressbild
Greenfood och Dagab utökar sitt samarbete för att möta den ökande efterfrågan på förädlade frukter och grönsaker. Från och med januari 2025 blir Greenfood huvudleverantör av fresh-cut-produkter till Dagab och butikskedjor som Willys och Hemköp.

Med ett växande fokus på hälsosamma och hållbara matvanor tar Greenfood och Dagab ett betydande steg framåt i sitt partnerskap. Från den 16 januari 2025 kommer Greenfood att bli huvudleverantör av fresh-cut-produkter till Dagab, vilket innebär leveranser av förädlade frukter och grönsaker som baby leaves och andra färdigskurna varor. Dessa produkter kommer att finnas i butikskedjorna Willys, Hemköp och andra Axfood-anslutna butiker.

Greenfood har länge varit en viktig aktör inom hållbar och hälsosam mat i norra Europa, och det fördjupade samarbetet med Dagab stärker deras position ytterligare. Efter att ha levererat med hög precision och säkerhet sedan 2023, är expansionen ett naturligt nästa steg i relationen mellan de två företagen.

– Grönsaksavdelningen är en profilfråga för aktörer som vill främja hälsosamma och hållbara matvanor. Genom vårt utökade samarbete kan vi erbjuda ännu fler innovativa och färdigskurna produkter, säger Björn Johansson, vd för Greenfood Food Solutions.

Dagab ser fram emot att med hjälp av Greenfood kunna erbjuda sina kunder enkla och hälsosamma genvägar i köket, något som efterfrågas allt mer av dagens konsumenter.

– Vårt mål är att dagligen erbjuda Sveriges mest moderna kunderbjudande. Genom vårt fördjupade samarbete med Greenfood kan vi underlätta för konsumenterna att äta mer grönt, säger Daniel Månsson, kategoriområdeschef för frukt och grönt på Dagab.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil