Snackstrender inför Halloween

people in halloween ghost costumes having picnic in park
Arkivbild
Lästid: 2 minuter
Inför Halloween har vi sett en ökad kreativitet när det gäller tematiska snacks. Många varumärken drar nytta av högtidens festliga stämning för att lansera produkter som lockar konsumenter med både innovativa smaker och roliga förpackningar. Medan Halloween traditionellt handlar om godis, har snacks som chips, popcorn och nötter blivit populära inslag på både barnkalas och vuxna Halloween-fester.

För många handlar det om att kombinera bekvämlighet med en rolig, lite skrämmande twist. Under 2024 märker vi att fler snacksföretag än någonsin utnyttjar Halloween för att skapa tillfälliga säsongsbetonade produkter. Estrella exempelvis, lanserar i år sin Heta Häxhattar, som är en kryddig nyhet på marknaden och visar på en trend där heta och smakrika snacks är på uppgång.

Spännande snackstrender inför Halloween

  1. Tematiska smaker och begränsade upplagor Halloween har blivit en utmärkt tidpunkt för varumärken att släppa produkter i begränsad upplaga med udda och lekfulla smaker. OLW satsar i år på kryddiga pumpa-inspirerade chips, som passar perfekt till säsongen och erbjuder en annorlunda smakupplevelse. Pumpakryddor, chili och andra höstiga kryddor är vanliga inslag i dessa specialutgåvor.
  2. Snacks med humor och skräcktema Utöver smaker är förpackningen och temat för produkterna en viktig del av Halloween-marknadsföringen. Vi ser hur snacksföretag använder lekfull design för att skapa engagemang, från chips som ser ut som små monster till färgade popcorn i svart och orange för den rätta feststämningen.
  3. En hälsosammare twist Trots att Halloween ofta förknippas med socker, finns det en ökad efterfrågan på hälsosammare alternativ. Det skulle vara spännande att se en ökning av naturliga eller glutenfria snacks som ändå behåller den festliga känslan. Grönsakschips med spännande smaker som sötpotatis och rödbeta, kanske kryddade med kanel eller paprika, skulle kunna vara ett hit.
  4. Skrämmande dips och tillbehör Ett annat område som växer är kreativa dippsåser. Ett intressant snack för Halloween skulle kunna vara chips eller tortilla triangles med blodröd rödbetshummus eller en svart guacamole gjord med activated charcoal. Dessa tillbehör skulle ge ett visuellt och smakfullt tillskott till festbordet och bli en snackis på festen.
  5. Egna förslag på spännande Halloween-snacks Här är några idéer som jag tror skulle kunna sticka ut på marknaden:
    • Monster-popcorn: Popcorn färgade i svart och orange med smaker som kola och chili. Kombinationen av det söta och det kryddiga skulle tilltala både barn och vuxna.
    • Blodiga vampyrchips: Chips smaksatta med rödbetspulver och vitlök, för en bloddrypande, dramatisk effekt. Perfekta för att skapa en vampyr-stämning.
    • Pumpkin spice nachos: Sötare nachos kryddade med en blandning av pumpa och kanel, som kan serveras med en söt dippsås gjord av smält marshmallows eller choklad.
    • Kryddiga ”mummy” snack sticks: Inbakade degstickor fyllda med ost och chili, format som små mumier. Ett kul och lätt snack som kan bakas hemma eller köpas färdiga.

Snacksmarknaden inför Halloween är en lekfull och kreativ plats där smaker och design kan få fritt spelrum. Genom att kombinera skräcktema med intressanta smaker, som heta kryddor och pumpainspirerade kryddningar, har varumärken som Estrella och OLW satt ribban högt. För framtida Halloweens skulle vi kunna se ännu fler innovativa snacks som fokuserar på både hälsa, lekfullhet och intensiva smaker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil