Ny Lågprisbutik till Emmaboda 

Foto Pressbild
Lästid: 3 minuter
Emmaboda är snart redo att välkomna sitt allra första lågprisbutikskoncept när X:-tra öppnar portarna på Järnvägsgatan den 26 oktober. Detta nya koncept kommer i form av en omställning av den befintliga Coop-butiken, vilket innebär att en central plats för Emmabodaborna får ett rejält ansiktslyft.

Med en kraftig utökning av både butiksyta och sortiment, samt förbättringar av den tekniska infrastrukturen, siktar X:-tra på att bli det självklara valet för vardagshandeln i Emmaboda. Omställningen från Coop till X:-tra kommer att ske på rekordtid. Adrian Caka, regionchef för X:-tra, förklarar att hela omställningen ska vara genomförd på under en vecka. Detta är en imponerande bedrift som visar på X:-tras engagemang för att möta kundernas efterfrågan på låga priser och snabbare service.

– “Det kommer gå undan. På mindre än en vecka ställer vi om nuvarande Coop på Järnvägsgatan till vårt lågprisformat X:-tra. Det blir något extra vill jag lova och något som många av människorna i Emmaboda eftersökt och berättat för oss via butikens tipslåda. Prisfrågan är väldigt viktig för våra kunder,” säger Adrian Caka.

Adrian Caka, regionchef för X:-tra | Foto Pressbild

Förbättringar i Sortiment och Tjänster

Efter omställningen kommer X:-tra-butiken att erbjuda ett förstärkt och breddat sortiment som inkluderar både mat och non-food-produkter, såsom köksinredning, heminredning och leksaker. Butiken kommer också att byta ut sina kylar och frysar, och introducerar tre självscanningskassor för att underlätta en smidigare och snabbare köpupplevelse. Dessa uppgraderingar visar på X:-tras ambition att kombinera låga priser med en förbättrad kundupplevelse.

– “Vi ser en fantastiskt möjlighet med att öppna vårt succéformat X:-tra i Emmaboda, och denna gång i ett för kedjan extra stort format. Butiken kommer ha ortens lägsta priser och kännas väldigt modern,” säger Adrian Caka vidare.

En Familjär Återkomst för Jan ”Janne” Karlsson

För många Emmabodabor blir det en nostalgisk premiär när Jan ”Janne” Karlsson, tidigare butikschef för Coop-butiken på orten, gör comeback. Med över tio års erfarenhet från samma butikslokal känner Janne både kunderna och ortens unika karaktär väl. Under sin tidigare tid som butikschef gjorde han sig känd för att driva innovativa förändringar, inklusive införandet av längre öppettider och en ökad omsättning med hela 30 miljoner kronor på fem år.

– “Det känns kul att vara tillbaka. Man har pratat om en lågprisbutik i Emmaboda ända sedan jag var här förra gången – även om man då var väldigt nöjd med dåvarande butik. Jag tror på en bra skjuts för butiken vi ska öppna. Det finns ingen X:-tra som har den ytan som vi har. Vi är helt unika. Till exempel får vi plats med mer non-food till väldigt bra priser,” säger Janne Karlsson.

Premiärfest med Lokal Smak

Den officiella öppningen äger rum lördagen den 26 oktober kl. 10. Under premiärdagen bjuds kunderna på Emmabodas egen klassiska tevetårta, en lokal favorit som serveras med grädde, vaniljfyllning, chokladglasyr, kokos och säsongens bär. Dessutom kommer det att finnas generösa premiärerbjudanden under öppningsveckan, vilket förväntas locka en stor mängd kunder.

X:-tra – Ett Butikskoncept från Coop med Prisvärdhet i Fokus

X:-tra är en lågpriskedja som snabbt blivit en populär del av Coop-familjen och finns på närmare 60 platser runt om i Sverige. Konceptet erbjuder ett brett utbud av produkter, från frukostprodukter och kött till barnmat och snacks, alltid till schyssta priser. Eftersom kedjan är en del av Kooperativa Förbundet och ägs och drivs av lokala kooperativa föreningar, kan X:-tra utnyttja Coops förhandlingskraft för att hålla låga priser och locka med kampanjer varje vecka.

X:-tra-butiker är rymliga, lättillgängliga och utformade för att ge kunderna en enkel och prisvärd shoppingupplevelse. Genom att integrera moderna lösningar, såsom självscanningskassor, underlättar X:-tra en snabb och smidig köpprocess.

En Butik som Sätter Emmaboda på Kartan

Med en säljarea på 1028 kvadratmeter och ett anställdsteam på tio personer siktar X:-tra i Emmaboda på att bli ett nytt centrum för lokalhandel. Butiken har länge varit en samlingspunkt för Emmabodaborna, och med omvandlingen till X:-tra ser både kunder och personal fram emot en ny era av lågpris-shopping i Småland. Janne Karlsson och hans team ser fram emot att välkomna både nya och gamla kunder till en butik där prisvärdhet, service och lokalkänsla står i fokus.

I en tid då många konsumenter fokuserar mer på priser än någonsin, kan X:-tra i Emmaboda erbjuda ett attraktivt alternativ för dagligvaruhandel. Oavsett om det handlar om att hitta ett klipp i form av livsmedel eller heminredning, eller att bara kunna handla snabbt och enkelt, verkar X:-tra redo att möta och överträffa förväntningarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil