Fem nominerade tävlar om Änglamarkspriset 2024

juryns ordförande Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop | Foto Pressbild
Lästid: < 1 minut
KF och Coop har nu presenterat de fem nominerade bidragen för Änglamarkspriset 2024. Detta prestigefyllda pris delas ut till personer, organisationer eller initiativ som aktivt bidrar till miljö och ekologi och har stor potential för att främja framtida hållbarhet.

Sedan starten 2002 har priset hyllat eldsjälar som bidrar till en bättre värld, och även i år visar de nominerade på en imponerande bredd inom hållbarhetsområdet. De nominerade i år tävlar med innovationer som sträcker sig från hållbara odlingsmetoder och nätverk för minskat matsvinn till innovativa lösningar för att använda alger som spolats upp på stränder. Alla nominerade är unga eldsjälar under 35 år som vill skapa förändring för en mer hållbar framtid.

De fem bidragen som tävlar om de tre finalplatserna är:

  1. Gralg från Göteborg – innovativa lösningar för hållbar odling.
  2. Mickelgårds Lantbruk från Gotland – ett KRAV-certifierat lantbruk med fokus på hållbarhet.
  3. Föreningen Ätbart från Lidingö – ett nätverk som arbetar för att minska matsvinnet.
  4. Alga Insulation från Örebro – utvecklar isolering av alger, som också kan bidra till att minska användningen av skadliga PFAS-kemikalier.
  5. Helios Innovations från Halmstad – ett initiativ för att puffa konsumenter mot mer hållbar konsumtion.

Juryn, som består av representanter från Coop, Vi-skogen, familjerna Taube, Alfredson och Danielsson samt en extern hållbarhetsexpert, kommer nu att välja ut tre finalister. Dessa presenteras för allmänheten den 28 oktober på coop.se, och därefter kan allmänheten rösta fram sin favorit. Omröstningen pågår till den 24 november, och både juryns och allmänhetens röster kommer att viktas lika när vinnaren koras.

Vinnaren av Änglamarkspriset 2024 kommer att tillkännages vid en prisceremoni i Stockholm den 27 november och belönas med en prissumma på 250 000 kronor.

För mer information om tidigare års vinnare och deras inspirerande initiativ, besök Coophemsida.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil