Kampanj för ekologiskt lamm i Sverige

Fotograf Pernilla Sjöholm
Lästid: 3 minuter

Dela nyhet

Kampanjen, som lanserades den 9 oktober 2024 på Nordic Organic Food Fair (NOFF) i Stockholm, syftar till att öka medvetenheten om EU-certifierat ekologiskt lamm från Irland och lyfta fram EUekologiska märkning. Nästan hälften av det ekologiska lammet som produceras i Irland exporteras, vilket gör Sverige till en strategiskt viktig marknad för fortsatt tillväxt inom sektorn.

Bord Bia fokuserar på att marknadsföra ekologiskt lamm genom en rad aktiviteter, däribland deltagande i mässor som NOFF, Meat Academy-workshops och digitala marknadsföringskampanjer. Ett av de främsta målen med kampanjen är att stärka svenskarnas intresse för hållbart producerat ekologiskt lamm, särskilt bland kunder som prioriterar hög djurvälfärd, smak och kvalitet.

Under evenemanget delade Bord Bia med sig av detaljer om hur ekologiskt lamm från Irland framställs genom ett betesbaserat system som säkerställer höga nivåer av djurvälfärd och minimal miljöpåverkan. Denna hållbara produktion är inte bara en viktig del av Irlands jordbrukssektor utan erbjuder även svenska konsumenter ett högkvalitativt alternativ som både smakar bra och gör gott för planeten.

Bord Bia fortsätter nu att bygga vidare på lanseringen med fler initiativ som ska sätta det ekologiska lammet i fokus, och förhoppningen är att fler svenska kunder och matentusiaster ska upptäcka denna smakfulla och hållbara produkt.

Långsiktig satsning med internationell räckvidd

Den treåriga kampanjen är en del av ett större internationellt initiativ som också omfattar marknader som Tyskland, Österrike och Belgien. Målet är att göra ekologiskt lamm och nötkött till förstahandsvalet för medvetna konsumenter, och Bord Bia planerar att bjuda in både svenska och internationella aktörer till Irland för att på plats se hur produktionen går till.

Sverige är en växande marknad för ekologiskt lamm, och med denna kampanj hoppas Bord Bia kunna stärka relationerna med svenska inköpare och konsumenter.

Det råder ingen tvekan om att detta irländska lamm, med sin hållbara uppfödning och höga smakstandard, har potential att bli en självklar del av den svenska matkulturen.

I samband med lanseringen av kampanjen ”EU Organic Lamb – Pasture Raised in Ireland”, bjöd Bord Bia, den irländska livsmedelsstyrelsen, in till ett exklusivt evenemang på Operakällaren i Stockholm. Under kvällen fick gästerna njuta av en utsökt trerättersmiddag med rätter som bland annat inkluderade en råbiff på lamm – en meny som på ett fantastiskt sätt visade på den exceptionella kvaliteten hos det ekologiska lammet från Irland.

Fotograf Pernilla Sjöholm

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil