Fernando Di Luca delar sin hemlighet i ny film

Zetas grundare Fernando Di Luca | Foto Pressbild
Lästid: 2 minuter

Dela nyhet

Nu presenterar Zetas grundare, Fernando Di Luca, en inspirerande film som tar oss med på en resa mot en sundare livsstil. Vid nästan 88 års ålder är Fernando en levande testament till hur man kan åldras med livskvalitet genom att göra medvetna val kring kost och motion.

I filmen betonar Fernando den avgörande betydelsen av en balanserad kost och regelbunden fysisk aktivitet för att uppnå ett långt och friskt liv. ”En sund kost tillsammans med rörelse förlänger livet,” säger han. ”Då åldras man med livskvalitet!” Hans egen livsstil inkluderar dagliga promenader och tennis ett par gånger i veckan – aktiviteter som han verkligen njuter av och som ger honom energi och glädje.

Olivolja: Nyckeln till hälsa

En av de viktigaste komponenterna i Fernandos kost är olivolja, som han beskriver som ett fantastiskt fett för både matlagning och som smakförstärkare. Kallpressad olivolja är rik på omättade fettsyror – hela 85 procent – vilket gör den till en av de mest hälsosamma fettkällorna. Dessutom innehåller olivolja kraftfulla antioxidanter, särskilt polyfenoler, som bidrar till att skydda hjärtat och blodkärlen.

Fernando kopplar sin kostfilosofi till den traditionella medelhavspyramiden, som tydligt visar hur en hälsosam livsstil kan bidra till ett långt liv. Pyramiden understryker vikten av rörelse och sociala relationer som grundpelare för ett gott liv. Grönsaker, rotfrukter och baljväxter utgör basen i kosten, med kolhydrater som bröd, pasta och ris som viktiga energikällor. Olivolja rekommenderas som den primära fettkällan, vilket ytterligare stärker dess ställning i medelhavskosten.

Vikten av balanserad kost

Fernando menar att det också är viktigt att välja rätt typer av animaliska produkter. Han föreslår att vi bör fokusera på att äta mer fisk och skaldjur samt vitt kött, som kyckling, medan vi ska vara försiktiga med rött kött och sötsaker. Denna livsfilosofi, som omfattar de traditionella kostvanorna i Medelhavsområdet, stöds av en enig forskarkår som anser att den är en av de mest hälsofrämjande kosthållningarna.

”För mig är tennis livet,” säger Fernando i filmen. ”Tillsammans med bra mat, mycket olivolja och min fina familj ser jag fram emot många fler matcher!” Hans entusiasm för livet och hans aktiva livsstil är en inspiration för alla, oavsett ålder.

Inspirerande livsstil

Genom att dela med sig av sina insikter och erfarenheter uppmanar Fernando oss alla att reflektera över våra egna livsval. Filmen är mer än bara en personlig berättelse; den fungerar som en kraftfull påminnelse om att vi alla har makten att forma vår egen hälsa och framtid genom de val vi gör varje dag.

För dem som söker inspiration och vägledning i sina egna liv är filmen ett måste att se. Den erbjuder inte bara en inblick i Fernandos liv, utan även konkreta verktyg och tankar för hur vi kan åldras med livskvalitet. Med de rätta valen kan vi sträva efter ett liv som är fullt av hälsa, glädje och mening.

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil