Här är svenskarnas dressingfavoriter 2024

Foto The FLCO.com
Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Svenskar älskar sås, och när det kommer till sallad är dressing ett måste! En nyligen sammanställd lista från salladsjätten Picadeli avslöjar vilka dressingar som står högst i kurs hos landets salladsälskare.

På toppen tronar en krämig klassiker som går hem i alla lägen: vitlöksdressingen Garlicity Dream. Men det finns fler favoriter på listan, och den sötsyrliga mangodressingen och den klassiska caesardressingen är inte långt efter.

Picadeli, som idag är Sveriges största snabbmatskedja sett till antalet försäljningsställen, serverar närmare en halv miljon sallader varje vecka. I deras omfattande utbud finns dressingar för alla smaker – från krämiga och fylliga till syrliga och söta.

Här är svenskarnas topp fem favoritdressingar hos Picadeli:

  1. Vitlöksdressing: En krämig och smakrik favorit som passar till det mesta.
  2. Mango currydressing: En sötsyrlig dressing som lyfter salladen, särskilt god till exempelvis varmrökt lax.
  3. Caesardressing: En klassiker med smakrik parmesan och ansjovis som alltid levererar.
  4. Rhode Island-dressing: Den milda amerikanska klassikern har tagit sig till fjärdeplatsen.
  5. Sriracha mayo: En kryddig dressing som tillför lite hetta.

– Dressingen är helig för svenskarna, säger Gunilla Kjellmer, Head of Food på Picadeli. Vi strävar efter att erbjuda ett brett utbud av smaker som kompletterar varandra. Även om vissa smaker är givna favoriter, uppmuntrar vi våra kunder att prova sig runt och upptäcka nya kombinationer.

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil