Arla expanderar i Nordafrika

Foto MostPhotos/The FLCO
Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Arla har meddelat att de lagt ett bud på 183 miljoner dollar (cirka 2 miljarder kronor) för att köpa en majoritetsandel i den egyptiska mejerijätten Arabian Food Industries Company (Domty). Domty, som är börsnoterat, är en ledande aktör på den egyptiska marknaden med cirka 4 000 anställda och en omfattande produktportfölj inom mejeri och matvaror.

Arla, som redan har en stark närvaro i Mellanöstern och Nordafrika, ser regionen som sin näst största marknad efter Europa. Genom att köpa Domty hoppas Arla kunna stärka sin position ytterligare och utöka sitt fotavtryck i regionen, där efterfrågan på mejeriprodukter växer stadigt. Om affären går igenom planerar Arla att avnotera Domty från börsen, men låta den nuvarande ägarfamiljen behålla en minoritetsandel i bolaget.

Affären är ett strategiskt steg för Arla som strävar efter att öka sin närvaro på internationella tillväxtmarknader, och det markerar ytterligare ett viktigt steg i deras globala expansionsplaner.

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil