Samarbetar med illustratören Neale Payling

Neale Payling | Foto Coop
Lästid: 2 minuter

Dela nyhet

Inför julen 2024 lanserar Coop ett nytt och kreativt samarbete med illustratören Neale Payling. Under temat "Djur gör jul" kommer hans unika design att pryda en rad av Coops egna varor, inklusive julmustflaskor och pepparkaksburkar. Coops chef för sortiment inom egna varumärken, Minna Björklund, ser fram emot samarbetet och menar att den nya designen ger produkterna en känsla av värme och tradition.

– Vi går från en minimalistisk stil till en design som förhoppningsvis blir en återkommande favorit på julbordet, säger Björklund.

Payling, som tidigare skapat över 200 etiketter för Göteborgsbaserade bryggeriet Stigbergets ölsorter, har nu tagit fram en serie illustrationer som fångar den magiska känslan av vintern och högtiden. Hans lekfulla djurmotiv ger julprodukterna en charmig och tidlös känsla.

– Att få illustrera djur i mysiga vinterscener och veta att de kommer att finnas på julborden runt om i Sverige är en ära, säger Payling.

Produkterna i butik

Coops julsortiment med Paylings illustrationer finns redan nu tillgängligt i butik och online. Bland produkterna ingår klassiker som Coop Julmust och Coop Pepparkakor, samt utvalda köttprodukter som julskinka och korv. Planen är att expandera designen till fler julprodukter framöver.

Samarbetet är en del av Coops ambition att skapa en julupplevelse som både känns personlig och festlig, där tradition möter kreativitet.

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil