Utökar sitt secondhanderbjudande

Viktoria Arndt | Foto Pressbild
Lästid: 2 minuter

Dela nyhet

Kappahl Group har under det senaste året intensifierat sina ansträngningar för att erbjuda kunder mer hållbara alternativ, särskilt genom att expandera sitt secondhanderbjudande. Vad som startade 2023 med insamling och försäljning av secondhandplagg i svenska och norska butiker, går nu in i en ny fas där satsningen växer både geografiskt och tillgänglighetsmässigt.

Från och med september/oktober 2024 lanserade Kappahl secondhandförsäljning i tio finska butiker, vilket markerar företagets inträde på den finska secondhandmarknaden. Samtidigt ökar antalet svenska butiker som erbjuder secondhand, från 16 till 35 stycken under hösten, vilket innebär att över 20 procent av Kappahls butiker i Sverige och Finland nu erbjuder secondhandkläder.

  • ”Vi ser en stor potential och ett stort intresse från våra kunder för att lämna in sina använda plagg till oss på Kappahl samt att ha möjligheten att hitta nya favoriter,” säger Viktoria Arndt, affärsutvecklingschef på Kappahl Group.

Den ökade närvaron av secondhandplagg i Kappahls butiker är ett led i företagets strategi att främja cirkulärt mode och möta den växande efterfrågan på hållbara alternativ. Företaget har också infört förbättringar för att göra secondhandshopping enklare för både kunder och butiksmedarbetare. Dessa förbättringar inkluderar bland annat förenklad prismärkning, enklare inlämning av plagg och automatisering av bonusregistrering för kunder.

Växande intresse och internationell expansion

Kappahl Group har redan ett starkt fotfäste inom secondhandförsäljning i Norden och Storbritannien, där de med sitt varumärke Newbie lanserade ett initiativ för andrahandsförsäljning under namnet PreLoved. Detta initiativ har mottagits mycket väl av brittiska kunder och reflekterar Newbies löfte om hållbart mode med tidlös design.

Heidi Pathiaki, tillförordnad chef för Newbie UK, säger: ”Det är fantastiskt att se hur väl detta initiativ tas emot av våra kunder. Det stämmer verkligen överens med Newbies löfte att erbjuda en nostalgisk stil som är gjord för att hålla över tid.”

Genom expansionen av secondhanderbjudandet i Sverige och Finland, samt den fortsatta framgången för PreLoved i Storbritannien, stärker Kappahl Group sin position som en aktör som främjar hållbar konsumtion inom modeindustrin.

Slutsats

Kappahls satsning på secondhand visar på företagets engagemang för hållbarhet och cirkulär ekonomi. Genom att utöka tillgängligheten och förbättra shoppingupplevelsen, hoppas företaget inte bara förändra konsumenternas köpbeteende, utan också bidra till en mer hållbar modeindustri i stort. Expansionen i Sverige och Finland visar att Kappahl ser en ljus framtid för secondhandmarknaden och att hållbarhet är en central del av deras långsiktiga strategi.

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil