Belönar innovativt arbete mot psykisk ohälsa

Arkivbild The Flco
Lästid: 2 minuter

Dela nyhet

Sedan 2016 har Frixos stiftelse årligen delat ut stipendier till entreprenörer som bidrar till ett mer hållbart samhälle och arbetar mot utanförskap. I år går stipendiet till Ismael Hamoudi, grundare av Skolado, ett digitalt verktyg som syftar till att fånga upp och stödja elever som lider av psykisk ohälsa.

Ismael Hamoudi har alltid varit engagerad i att förbättra livskvaliteten för barn och unga. Efter att ha bevittnat tragiska självmordsincidenter i sin närhet kände han sig manad att agera. Som läkarstudent skapade han Skolado för att erbjuda skolor ett verktyg som kan identifiera och adressera psykisk ohälsa och mobbning tidigt. Genom att använda forskningsbaserade metoder och barnanpassade frågor kan skolor få en klar bild av elevernas välmående och skolmiljön.

— ”Att bli tilldelad detta stipendium är en stor ära och betyder mycket för både mig och Skolado,” säger Hamoudi. — ”Det ger oss möjligheten att fortsätta utveckla vårt verktyg och hjälpa skolor att skapa en trygg och inkluderande miljö för alla elever.”

Ismael Hamoudi, grundare Skolado | Foto Pressbild

Fokusering på trygghet och inkludering

Loizos Papadopoulos, vd för Fontana och son till grundaren Frixos Papadopoulos, motiverar stiftelsens val av stipendiat:

— ”Ismael har ett brinnande engagemang för att adressera psykisk ohälsa bland unga. Alla barn förtjänar en trygg skolmiljö, och med Skolado hoppas vi kunna fånga upp barn i riskzonen i tid. Vårt stipendium syftar till att inspirera fler kommuner att engagera sig i att förebygga utanförskap och mobbning.”

Stiftelsens syfte och framtid

Frixos insamlingsstiftelse är dedikerad till att stödja och främja entreprenörskap i Sverige genom att uppmuntra initiativ som bidrar till social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Genom att stödja projekt som Skolado strävar stiftelsen efter att minska utanförskap och främja mångfald och tolerans i samhället.

Skolado, som nu är stipendiat, får möjlighet att utveckla sitt arbete ytterligare och fortsätta sin viktiga insats för att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga.

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil