Öppnar ny salsaproduktion i Estland

Rolf Ladau, VD, Paulig | Foto Pressbild
Lästid: 2 minuter

Dela nyhet

Paulig fortsätter att utöka sin närvaro och kapacitet inom Tex Mex-segmentet i Europa genom en investering på 10 miljoner euro i sin fabrik i Saue, Estland. Den nya produktionslinjen är särskilt inriktad på att tillverka tomatbaserade salsor och såser för Santa Maria-varumärket

Den nya produktionslinjen i Estland möjliggör för Paulig att bättre möta den växande efterfrågan på Tex Mex-produkter i Europa. Genom att flytta salsaproduktionen till sin egen fabrik får företaget större kontroll över produktkvalitet, innovation och leveranskedja. Detta ger Paulig möjlighet att snabbare anpassa sig till förändringar på marknaden och tillgodose kundernas behov.

Rolf Ladau, VD för Paulig, förklarar att detta är ett viktigt steg för företagets tillväxt: ”Den nya produktionslinjen för tomatbaserad salsa och såser är ett strategiskt steg för att öka vår tillväxt och stärka vår ställning som en ledare inom Tex Mex-kategorin i Europa.” Ladau betonar vikten av att fortsätta leverera högkvalitativa och välbekanta smaker till konsumenter, samtidigt som Paulig förnyar och utvecklar sitt produktutbud.

Ökad stabilitet och nya innovationer

Förutom att säkerställa långsiktig stabilitet för produktionen, ger den nya salsaproduktionen i egen regi Paulig en plattform för att introducera fler innovationer inom Tex Mex-kategorin. Thomas Panteli, SVP för Supply Chain & Sourcing på Paulig, förklarar hur fabrikens placering och produktionsförmåga erbjuder logistiska fördelar: 
”Fabrikens strategiska placering i Saue, Estland, erbjuder logistiska fördelar och underlättar en effektiv distribution till våra europeiska kunder, konsumenter och leverantörer.” 
Den nya produktionslinjen gör att Paulig kan anpassa sina leveranser mer flexibelt och säkra kvalitetskontroll på ett hållbart sätt.

Thomas Panteli SVP Supply Chain & Sourcing på Paulig | Foto Pressbild

Saue-fabrikens nyckelroll i Pauligs tillväxtstrategi

Pauligs fabrik i Saue har varit en viktig produktionsenhet sedan den invigdes 1993, som en av de första utländska investeringarna i Estland efter landets självständighet. Fabriken har successivt byggts ut för att möta den ökande efterfrågan på Santa Maria-produkter, och producerar nu kryddor, kryddblandningar, marinader och den nya linjen med salsor och såser.

Med över 390 olika produkter från mer än 200 råvaror och 80 % av produktionen som exporteras till utländska marknader, är Saue-fabriken en central del av Pauligs europeiska distributionskedja.

Pauligs framtidsambitioner

Paulig har satt upp tydliga mål för sin framtid, både vad gäller tillväxt och hållbarhet. Företaget har 11 fabriker i sex olika länder och är verksamt i 13 länder. År 2024 tillkännagav Paulig dessutom planer på att öppna en ny fabrik i Spanien för Tex Mex- och snacksproduktion 2026, ett ytterligare steg i företagets satsning på att expandera sitt produktutbud och stärka sin position i Europa.

Med den nya salsaproduktionen i Saue ser Paulig ut att cementera sin roll som en ledande aktör på Tex Mex-marknaden och fortsätta att leverera produkter som möter både kunders och marknadens behov.

Fakta om Saue-fabriken:

  • Invigd: 1993
  • Huvudsakliga produkter: Santa Maria kryddor, kryddblandningar, marinader och nu även salsasåser
  • Antal anställda: 60 personer
  • Produktionsvolym: Fler än 390 produkter från mer än 200 råvaror
  • Export: Över 80 % av produktionen exporteras

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil