En ny fas i bolagets tillväxtresa

Anders Eriksson, ny vd för Swegreen | Foto Pressbild
Lästid: 2 minuter

Dela nyhet

Swegreen AB har meddelat att Anders Eriksson blir deras nya verkställande direktör från och med den 1 november 2024. Eriksson tar över från Pierre Mohlin, som fortsätter i en ny roll inom företaget. Denna förändring sker i en tid då Swegreen befinner sig på en tillväxtbana och förbereder sig för en potentiell börsintroduktion.

Anders Eriksson, som har lång erfarenhet av ledarskap och entreprenörskap inom mindre och medelstora företag, har tidigare framgångsrikt lett företag till börsintroduktion. Denna erfarenhet anses särskilt viktig för Swegreen i deras framtida planer. Marcus Petersson, styrelseordförande för Swegreen, uttrycker starkt förtroende för Erikssons förmåga att leda företaget in i nästa fas:

-Anders erfarenhet av försäljning och resultatinriktat arbete samt hans förmåga att engagera kunder är precis vad vi behöver för att fortsätta vår expansion, säger Petersson.

Eriksson själv ser fram emot att leda Swegreen och tillägger att bolagets fokus på att kombinera hållbarhet med lönsamhet överensstämmer väl med hans egna värderingar.

Swegreen – Innovatör inom hållbar odling

Swegreen grundades 2019 och har sedan dess etablerat sig som en pionjär inom hållbar odlingsteknologi. Företaget erbjuder lösningar för lokal odling genom AI-drivna plattformar som gör det möjligt för stormarknader, restauranger, hotell och fastighetsägare att odla grödor direkt på plats. Genom sin globala prenumerationstjänst, Farming as a Service (FaaS), har företaget snabbt expanderat och har nu över 20 installationer i Sverige samt en ny marknad i Tyskland.

Företaget kombinerar svensk ingenjörskonst med avancerad teknologi och har blivit en branschledare när det gäller energieffektivitet och minimering av koldioxidutsläpp. Swegreen ser nu fram emot att accelerera sin tillväxt under Erikssons ledarskap och ytterligare befästa sin position inom den globala marknaden för hållbar odling.

Anders Eriksson delar entusiasmen och ser fram emot utmaningen:
Swegreen är ett mycket spännande bolag som ligger i framkant inom hållbarhetssektorn. Företagets affärsmodell, som kombinerar hållbarhet och lönsamhet, är unik och passar perfekt med mina egna värderingar. Jag ser fram emot att, tillsammans med styrelsen, ledningen och medarbetarna, fortsätta den spännande utvecklingsresan och bidra med ett inkluderande och målinriktat ledarskap.

En spännande framtid

Med Eriksson vid rodret och företagets starka position inom hållbarhetssektorn förbereder sig Swegreen för att fortsätta sin resa mot expansion och innovation. Den nya ledningen, i kombination med Swegreens avancerade teknologi och hållbara affärsmodell, sätter företaget i en stark position att möta framtidens utmaningar inom matproduktion och miljövänlig teknologi.

Genom att kombinera entreprenörsanda med banbrytande teknologiska lösningar ser Swegreen ut att vara väl rustade för att bli en ledande aktör på den globala scenen för hållbar odling.

Annons

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil