ICA Gruppen lanserar Gaston

Konceptbild | Foto Pressbild
Lästid: 2 minuter

Dela nyhet

ICA Gruppen tar ett nytt steg inom husdjurssegmentet genom att introducera Gaston, en specialiserad fackhandel för hund- och kattprodukter. Genom både en e-handel och fysiska butiker vill ICA underlätta för husdjursägare att enkelt kombinera inköp av mat, läkemedel och husdjursprodukter.

Den 24 oktober lanserade ICA Gruppen sin nya satsning Gaston, som erbjuder ett brett sortiment av djurfoder och tillbehör för hundar och katter. Med en kombination av e-handel och fysiska butiker intill ICA och Apotek Hjärtat, strävar ICA efter att göra vardagen enklare för sina kunder genom att samla alla deras inköp på ett och samma ställe. Detta innebär att husdjursägare nu får tillgång till ett specialiserat sortiment samtidigt som de gör sina mat- och apoteksinköp.

Gaston öppnar som en rikstäckande e-handel med leveransmöjligheter till valfri ICA-butik via tjänsten ICA Paket. Samtidigt öppnar den första fysiska butiken i Uppsala den 21 november, belägen vid Maxi ICA Stormarknad i Stenhagen. Butikens placering nära ICAs andra verksamheter syftar till att förenkla vardagen för husdjursägare genom att skapa en central punkt för alla deras inköpsbehov.

Enligt Nina Jönsson, vd för ICA Gruppen, är detta ett led i ICAs ambition att ständigt utveckla nya idéer för att underlätta kundernas vardag.
-Vi erbjuder redan idag både djurfoder, försäkringar och rådgivning till husdjursägare, och genom Gaston breddar vi vårt helhetserbjudande ytterligare, säger hon.

ICA Gruppen hoppas även att detta initiativ ska bidra till tillväxt genom att utnyttja koncernens innovationskraft och entreprenörskap. Johan Berg, ansvarig för Gaston, tillägger att många kunder kommer att uppskatta möjligheten att kombinera sina husdjursinköp med de vanliga mat- och apoteksinköpen.

Johan Berg, ansvarig för Gasto | Foto Pressbild

Butiken i Uppsala blir startskottet för konceptet, men redan idag kan kunderna börja handla online via Gastons e-handel och få sina varor levererade till närmaste ICA-butik. Detta innebär en smidig och effektiv lösning för husdjursägare över hela landet.

Annons

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil