Utforskar hållbar norrländsk mat

Gustav Johansson från Jävligt gott | Foto Pressbild
Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Den 24 oktober samlades matentusiaster och branschaktörer i CHARM-fabriken i Älvsbyn för att inspireras och diskutera hållbar norrländsk mat. Under ledning av Gustav Johansson från "Jävligt gott" bjöd dagen på föreläsningar och en matlagningsworkshop med norrländska råvaror i fokus.

I Polarbröds lokaler i Älvsbyn växer CHARM-fabriken fram – ett treårigt initiativ som vill sätta hållbar mat från Norrland på kartan. Dagens workshop samlade en rad aktörer som tillsammans utforskade innovationer och hållbara matidéer under ledning av kocken Gustav Johansson, känd från ”Jävligt gott”. Med matlagning och föreläsningar var målet att inspirera deltagarna kring frågan: Hur kan vi producera god och hållbar mat från Norrland?

Gustav Johansson höll en workshop där deltagarna fick laga veganska rätter med råvaror från 2000 m², ett lokalt odlingsprojekt kopplat till CHARM. ”Vi vill visa att norrländsk mat kan vara mer än bara kött och potatis,” förklarade Gustav och lyfte fram mångfalden av råvaror som går att odla i regionen. Målet är att CHARM-fabriken ska bli ett centrum för innovation och nätverkande, där idéer för hållbar matproduktion kan frodas.

Carina Roos från 2000 m² och Sara Rezgui från SurSaras deltog också och uttryckte sin entusiasm för att bygga ett ”mat-community” kring CHARM-projektet. Workshopen avslutades med rundabordssamtal där deltagarna diskuterade framtida innovationer och projektidéer som kan driva CHARM-fabriken framåt.

”Vi har fått en fantastisk start på att skapa något långsiktigt och hållbart,” sade Maja Berggren, projektledare för CHARM-fabriken.

Annons

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil