Det visar sig också att poliser är de som äter korv oftast, med 84% som säger att de äter korv minst en gång i månaden, vilket är överlägset fler än i andra yrken.
I den andra änden av skalan hittar vi socionomer och hotell- och restaurangpersonal som äter minst korv. Endast 55% av socionomerna äter korv minst en gång i månaden och konsumerar i genomsnitt bara 39 korvar per år. Hotell- och restauranganställda äter något mer, 38 korvar per år, men de gör det ofta, med 69% som uppger att de äter korv åtminstone en gång i månaden.
Erika Söderlund, kommunikationschef på Circle K, säger att det inte är så förvånande att yrken som är ute på vägarna mest toppar listan. Korven, som är både snabb och mättande, passar perfekt för dem som är på språng och behöver något enkelt att äta under arbetet.
Val av korv och tillbehör: En uppdelning mellan yrken
Intresset för olika typer av korv varierar också beroende på yrkesgrupp. Sjukvårdspersonal är inte lika förtjusta i chorizon som andra, med endast 27% som anger det som sin favoritkorv. Å andra sidan föredrar psykologer lammkorv i högre grad än genomsnittet, hela 39% har det som sin favorit. Vegetarisk korv är populär bland reklamyre, men inte bland poliser och byggarbetare, där inte en enda person nämner den som favorit.
Topp fem korvätande yrken 2024
- Byggarbetare – 73 korvar per år
- Polis – 63 korvar per år
- Yrkeschaufför – 59 korvar per år
- Hantverkare – 57 korvar per år
- Lagerarbetare – 53 korvar per år
(Riksgenomsnitt: 47 korvar/år)
En intressant detalj är att yrkeschaufförer är särskilt förtjusta i Bostongurka, där hela 23% av dem anser att det är det viktigaste tillbehöret till korven, en siffra som är över genomsnittet på 13%.